Saftig sjokladekake uten gluten og sukker

Saftig sjokoladekake med karamell krem, hakkede nøtter og bær

 

 

Denne kaken lager jeg titt og ofte til forskjellige anledninger. Den er glutenfri, da kroppen min reagerer negativt på gluten. Jeg har også ved flere anledninger laget den til gjester og som smaksprøver, og bare fått positive tilbakemeldinger 🙂

Ingredienser:
6 egg
250 gram smør
200 gram mørk sjokolade 70%
1,5 dl mandelmel
1 ss Fiberfin
1 ss Fiberhusk
1 dl espresso
1 ts vanilje pulver
165 gram Sukrinmelis eller 6 ss Sukrin Gold
1 ts bakepulver
Jeg halverte oppskriften, når jeg lagde den til en liten familie på 3, som vi var i dag. Jeg brukte Sukrin Gold i dag.

 

Slik gjør du:
Visp egg og sukrinmelis eller sukrin gold til eggedosis. Smelt smøret på svak varme og la sjokoladen smelte i det varme smøret og ha i kaffen. Bland det tørre og vend det inn i eggedosisen. Til slutt har du i sjokoladeblandingen. Ha røren i en liten langpanne eller en liten rund form. Stekes midt i ovnen på 175 grader i 15-20 minutter.

Karamellsaus:
1-1,5 dl fløte (jeg bruker laktosefri kremfløte)
2 ss Fibersirup Clear
3 ruter mørk sjokolade
1/2 dl mandelmelk
Ha fløten i en liten gryte på svak varme. Ha i sjokoladen, fibersirup og mandelmelk. La det bli litt kaldt før du har det over kaken. Ha på bær og hakkede nøtter. Jeg stødde kokosmel over kaken 🙂

 

Smil fra Bente Annie 🙂

Dette innlegget ble publisert i Bakst, Blogg, Kake. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *