Thaiinspirert suppe med skrei og scampi

Suppe med skrei, scampi, sellerirot og koriander

 

Ingen hemmelighet at jeg elsker smaken av Thailand i maten jeg lager 🙂 Kokosmelk, koriander, ingefær, sitrongress og lime er bare så utrolig gode smaksopplevelser sammen.

Dette ble en smaksrik og mettende suppe, selv for sultne mannfolk 😉 Når jeg bruker litt «smaksløse» fisker som skrei og torsk, liker jeg og ha mye smak i resten av ingrediensene.

Dette brukte jeg:
370 gram scampi
500 gram skrei
1/2 sellerirot (stor) – strimler
2 store gulerøtter – staver
1 brokkoli
Sjarlottløk
Hvitløk og fersk ingefær – hakkede
1 Chili – fersk
1 stor ts rød currypasta
2 kartonger kokosmelk
1 dl kraft eller fond
Havsalt og kvernet pepper

Slik gjør du:
Smelt smør i en gryte og ha oppi curry pasta, og rør den ut i smøret. Tilsett så hvitløk, ingefær, sjarlottløk og chili, og fres dette litt i krydderblandingen. Ha så oppi sellerirot, gulerøtter og kokosmelk og kraft. La det putre litt på svak varme, før du tilsetter havsalt, skrei og brokkoli. Skru varmen litt mer ned og la det stå og trekke til fisken er ferdig. Til slutt har du oppi scampi og kvernet pepper. Dryss koriander over ved servering. Server godt brød eller rundstykker til hvis du ønsker det 🙂

 

 

Lag deg en herlig dag <3
Smil fra Bente Annie 🙂

 

 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Blogg, Middag, Suppe. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *