Glutenfrie rundstykker eller hamburgerbrød

Glutenfrie valmuerundstykker

 

DSC_4063

 

Disse deilige og saftige rundstykkene, passer perfekt til et rekemåltid. Mine inneholder kefir og cottage cheese, men en kan bruke ulike melkeprodukter. Ønskes de melkefrie, kan du bruke kokoskrem (den stive massen på kokosmelk).

Dette brukte jeg: (ca 6 stk)
2 egg
50 gram smør
1 dl kefir
1 dl cottage cheese
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
1 dl mandelmel (fettredusert)
3/4 dl profiber
2 ss fiberhusk
Valmuefrø

Slik gjør du:
Smelt smøret, så det blir mykt eller bruk godt romtemperert smør. Bland egg, kefir, cottage cheese, salt og bakepulver før du blander inn smøret. Ha så i det tørre og la massen svelle i 5-10 minutter. Rull rundstykker og dryss over valmuefrø. Du kan også lage hamburgerbrød av denne deigen. Klem de da flate og dryss på sesamfrø. Stek de på 175 grader i ca 20 minutter. Neste gang kommer jeg til å steke de på 160 grader varmluft, for litt sprøere skorpe.

 

DSC_4074

 

Nyt sommeren <3
Det gjør jeg – Bente Annie 🙂

Dette innlegget ble publisert i Bakst, Blogg, Brød. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *