Blomkålsuppe med kikerter og sprøstekt spekeskinke

Nydelig og mettende blomkålsuppe

 

DSC_4250

 

Denne blomkålsuppen smaker nydelig og blir ekstra mettende med kikerter og spekeskinke. Passer perfekt på en fredagskveld eller når du får gjester.

Ingredienser:
1 stort blomkål
1 kartong kikerter
1 gul løk (kan sløyfes)
1 fedd hvitløk
1 kartong kokosmelk
1 liter kyllingkraft
Litt laktosefri fløte
1 pk spekeskinke/bacon
1 purre eller 2-3 vårløker
Himalayasalt og pepper

 

DSC_4247

Slik gjør du:
Skjær blomkålen i buketter og finhakk løk og hvitløk. Fres løk og den hvite delen i vårløk/purre blank i litt smør i en gryte før du tilsetter blomkål, kyllingkraft, kikerter og kokosmelk. Kok til blomkålen er mør og kjør suppen med en stavmikser. Ha så i fløte, himalayasalt og pepper.
Mens suppen koker, steker du spekeskinke/bacon og kutter opp resten av vårløken/purren.
Med kikerter i suppen blir den veldig mettende og kremaktig. Server blomkålsuppen med blomkålbuketter, spekeskinke og vårløk. Du kan også servere hvitløksbrød eller ovnstekt lompetortilla til 🙂

 

DSC_4248

 

Lag deg en herlig dag <3
Stort smil Bente Annie 🙂

Dette innlegget ble publisert i Blogg, Middag, Suppe. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *