Ovnsbakte kikerter med chili og manchego

Ristede kikerter

 

20151003_165815

Ovnsbakte kikerter er næringsrik supersnacks og en super erstatning til de tradisjonelle chilinøttene. Kikertene kan tilsettes det du ønsker av krydder og smaker 🙂 De kan nytes som de er eller tilsettes for eksempel i salater for et krispy tilbehør og å øke proteininnholdet.

Ingredienser:
2 bokser kikerter
2 ss ekstra Virgin olivenolje
1/2 ss paprikapulver
1 ts chilipepper
2 ts spisskummen
1 ts timian
1 ts havsalt eller himalayasalt
Evnent nykvernet pepper
Event 30 gram finrevet Manchego

 

20151003_165659

Slik gjør du:
Ha boksene med kikerter i et dørslag og skyll de godt i kaldt vann. La de tørke litt før du tørker de godt med tørkepapir. Ha kikertene så i en bolle og bland inn olje + krydder og finrevet Manchego. Legg kikertene utover en bakepapirkledd stekeplate og stek de midt i ovnen på 160 grader i ca 1 time, rør om noen ganger. Skru ovnen over på 140 grader varmluft og stek kikertene videre i ca 10-15 minutter for å få de sprø. Følg med så de ikke blir brent.

 

Deilig helgesnacks 🙂

En herlig helg ønskes dere alle <3
Bente Annie 🙂

 

Dette innlegget ble publisert i Blogg, Snacks. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *