Magevennlige boller og saftig glutenfri sjokoladekake

Magevennlige boller, som er like luftige og saftige som vanlige boller

 

DSC_2780

Ingredienser:
60 gram smør
1 dl fløte og 1 dl vann (i stedet for 2 dl melk)
80 gram kesam/rømme/creme fraiche/gresk yoghurt
1/2 pk fersk gjær eller surdeigstarter
70 gram fiberfin
60 gram kokossukker/sukrin gold
Evnt 1 ss sukker
2 ts kardemomme
1 klype salt
Ca 400 gram økologisk spelt (økologisk inneholder ikke hvete)
1 egg til pensling

Slik gjør du:
Smelt smøret og tilsett fløte og vann blandingen + rømme, varm dette opp til 37 grader og rør inn gjæren. Bland alt det tørre i en bakebolle og tilsett det våte før deigen eltes godt. Sett deigen til heving i noen timer før du triller ut boller og lar de etterheve i ca 40 minutter.
pensles med egg og stekes på 210 grader i ca 10 minutter.

 

Server gjerne bollene med pisket krem, vaniljekrem og rørte bær.

 

Saftig glutenfri sjokoladekake

Når mor får bestemme og baker til morsdag blir det mørk sjokolade, karamell krem, bær og et hint med chili <3

Ingredienser:
4 egg
175 gram smør
150 gram mørk sjokolade 80%
Ca 1 dl mandelmel
1 ss Fiberfin
1/2 ss Fiberhusk
Ca 1/2 dl espresso
1 ts ekte vaniljepulver
60 gram Sukrin melis
20 gram kokosblomstsukker
1 ts bakepulver
1 ts chilisaus

Slik gjør du:
Smelt smøret sammen med hakket sjokolade. Pisk egg og søtning til eggedosis. Bland alt det tørre og vend det det forsiktig inn i eggedosisen. Tilsett så det smeltede sjokoladesmøret, kaffe og chili. Bland røren forsiktig sammen. Hell det i en liten rund form (22 cm) og stek ved 175 grader midt i ovnen i ca 15 minutter.

DSC_2904

Karamellkrem:
1 1/2 dl fløte
50 gram mørk sjokolade
60 gram kokosblomstsukker
Pynt: Blåbær og jordbær og eventuelt hakkede mandler

Gi deg selv en morsdagsgave i form av egenkjærlighet <3

 

 

Dette innlegget ble publisert i Bakst, Blogg, Uspesifisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *