Har du plager med overgangsalderen?

Svett og plaget?

 

Overgangsalderen trenger ikke å være en periode i livet som du må lide deg gjennom. Og det finnes flere ting som du kan gjøre for å påvirke symptomene i overgangsalderen.

Dette er hva vi vet som påvirker overgangsalderen:
* Kosthold 
* Blodsukker balanse
* Fordøyelse
* Miljøgifter – Kjemikalier i mat
* Lever
* Bevegelse
* Stress – Søvn
* Arv

 

 

Noe er genetisk, men punktene ovenfor skrur av eller på disse knappene. Jeg har selv arveanlegg for store plager i overgangsalder både fra min mormor og min mor. Det at min mor i en alder av 52+ gikk på østrogen tilskudd og utviklet brystkreft, som hun etter noen år døde av – gjorde at min store sorg ble min passion. Hvor mye kan vi påvirke våre gener med livsstilen vår? Pluss at jeg har dypdukket i biokjemi, hormoner og kvinners helse.

Hvis en ser på faktoren Stress, så påvirker det blant annet humør, kjønnshormoner, fettforbrenning, muskelmasse med mer og vi blir mer følsomme for stress ettersom vi blir eldre. I overgangsalderen er det binyrene som overtar å produsere kjønnshormonene og i binyrene produseres også kortisol og adrenalin (våre stress hormon). Kroppen prioriterer alltid overlevelse før andre ting, som fertilitet – fordi vi trenger ikke å formere oss hvis det er krig i verden.

Noen vil dessverre slite med overgangsplager som hetetokter, hjertebank, humørsvingninger, nattesvette med mer selv om en har jobbet med livsstilsfaktorene som påvirker. Får en så store plager at det går ut over livskvaliteten, kan bioidentiske hormoner være en løsning og det finnes også ulike naturpreparater som kan hjelpe.

 

Smil fra Bente Annie 🙂

 

Dette innlegget ble publisert i Blogg, Gode råd, Uspesifisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *