Saftig sjokoladekake

Saftig sjokoladekake uten hvetemel

 

 

Hvem elsker ikke en saftig, myk og «sunn» sjokoladekake? Denne er laget med mandelmel og er uten sukker. Selv hos de som ikke er vant med kaker uten hvetemel og sukker, sklir denne raskt ned.

Ingredienser:
6 egg
250 gram smør
200 gram mørk sjokolade 85%
1,5 dl mandelmel
1 ss Fiberhusk
1 dl espresso
1 ts ekte vaniljepulver
160 gram kokosblomstsukker eller sukrin gold
1 ts bakepulver

 

 

Slik gjør du:
Pisk egg og søtning til eggedosis. Smelt smør sammen med hakket sjokolade i en liten gryte på svak varme (bør helst gjøres i vannbad, men jeg er litt utålmodig og synes det går fint å gjøre det i en gryte). Bland alt det tørre og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Tilsett til slutt sjokoladesmøret og kaffen og bland det forsiktig sammen. Hell det i en smurt liten langpanne eller en rund form (22 cm). Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i ca 15-20 minutter.

Sjokoladeroser:
150 gram mykt smør
200 gram Sukrin melis
30 gram kakaopulver
2 ss lunken H-melk
Rør sammen smør og melis, før du siler i kakaopulveret. Tilsett melken og rør alt godt sammen.
Smør et tynt lag av kremen på kaken før du lager rosene. eventuelt kan du ha en sjokoladekrem inni kaken.

 

 

Smil fra Bente Annie 🙂

Dette innlegget ble publisert i Blogg, Kake. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *