Søtpotetpizza

Pizza med søtpotetbunn

 

 

Ved å lage pizza med søtpotetbunn så får du ikke bare i deg ekstra med næring fra søtpoteten, den smaker også veldig godt. Og med salt serranoskinke mot den søte bunnen blir dette et skikkelig digg måltid:-)

Dette trenger du:
1 stor ovnsbakt søtpotet
120 gram valgfritt mel – jeg brukte mandelmel og sesammel
1 egg
Valgfritt krydder – chili, spisskummen, oregano…….

 

 

Slik gjør du:
Del poteten i 2 og bak søtpoteten i ovnen på 200 grader til den er myk. Avkjøl litt og skrap ut søtpotetkjøttet. Ha det i en bolle sammen med mel, egg og krydder og bland det med en stavmikser. Smør blandingen utover en bakepapirkledd langpanne og forstek bunnen på 200 grader i 10-15 minutter. Avkjøl bunnen før du har på fyllet.

Fyll:
Jeg hadde tomatsaus, løk, paprika, cherrytomat, mozzarella, serranoskinke og ruccula.

Jeg brukte bakt søtpotet fra gårsdagens middag, blandet alt til bunnen og forstekte den neste morgen. Så var det bare å ha på ønsket fyll og steke søtpotetpizzaen på 200 grader til osten smeltet. PS!!! Jeg glemte pizzaen i ovnen, så den ble litt godt stekt.

 

Smil fra Bente Annie 🙂

Dette innlegget ble publisert i Blogg, Middag, Pizza. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *