Nydelige sprø pepperkaker

Pepperkaker som enkelt lages uten smør og melk

 

 

Jeg har prøvd mange ulike pepperkake oppskrifter før jeg fant en som oppfylte mine kriterier:
– De skal smake like godt som de vi kjøper
– Tynne og sprø
– Glutenfrie
– Sukkerfrie
Så her kommer min absolutte favoritt 🙂

Ingredienser:
40 gram mandelmel (50 gr hvis du dropper bokhvetemel)
20 gram bokhvetemel
40 gram fiberfin
1/2 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts ingefær
1 ts nellik
50 gram smør eller smøremyk rapskokos (fra Berit Nordstrand)
1 ss fiber sirup clear eller kokossirup
4 ss kokossukker eller sukrin gold
1 eggehvite

Slik gjør du:
Bland mandelmel, fiberfin, bokhvetemel, bakepulver og krydder i en bolle.
Varm opp sirupen til den blir flytende og pisk den sammen med romtemperert smør/ smøremyk rapskokos, kokossukker og tilslutt eggehviten.
Tilsett det tørre og bland godt.
Sett den kjølig et par timer eller natten over. La deigen stå i romtemperatur før du skal bake med den.
Er deigen litt klissete tilsetter du litt fiberfin på bakebordet eller speltmel.
Tips: Trykk figurene ut på et bakepapir som du drar over på stekeplaten, så slipper du å flytte figurene.
Stek pepperkakene på 180 grader i ca 8 minutter.

Kos deg og nyt 🙂

 

Smil fra Bente Annie 🙂

Dette innlegget ble publisert i Bakst, Blogg, Jul. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *