Hjemmelaget gløgg

Hjemmelaget gløgg med blåbær

 

Mens ferdigkjøpt gløgg inneholder tilsatt sukker og aroma, surhetsregulerende middel, fargestoffer og konserveringsmiddel, kan din hjemmelagde gløgg gi deg helsefremmende urter og krydder som nellik, kanel, ingefær og anis – og antioksidanter, vitaminer og mineraler fra blant annet blåbær.

Blåbær er jo kjent for sin antioksidant kraft!

Dette trenger du:
1 liter fryste økologiske blåbær fra Kolonihagen (Rema 1000)
1 liter vann
1 dl honning eller kokossukker
8 nellikspiker
2 kanelstenger
1 vaniljestang – deles på langs og skrap ut frøene
1 skive ingefær
2 stjerneanis
Saften av en klementin + skallet hvis den er økologisk

 

Slik gjør du:
Varm de frosne blåbærene og vann på middelsvarme til oppkok. Avkjøl litt, før du har blandingen i en foodprosessor.
Kjør blandingen noen minutter til en jevn blanding.
Hell blandingen tilbake i kjelen og tilsett søtt, krydder og klementin. La gløggen trekke 30-60 minutter på laveste temperatur.
Hell gløggen på glassflaske og sette den kaldt.
Holder seg godt gjennom hele julen, men den smaker så godt at den går fort unna 🙂

 

Ønsker dere mange flotte øyeblikk >3
Smil fra Bente Annie 🙂

Dette innlegget ble publisert i Blogg, Drikke, Jul. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *