Hjemmelaget gløgg med blåbær og uten sukker

Nydelig gløgg med blåbær og uten sukker

Mens mye ferdigkjøpt gløgg inneholder tilsatt sukker og aroma, surhetsregulerende middel, fargestoffer og konserveringsmidler, kan din hjemmelagde gløgg gi deg helsefremmende urter og krydder som nellik, kanel, ingefær og anis og en masse antioksidanter, vitaminer og mineraler fra blant annet blåbær:-)

Blåbær er jo kjent for sin antioksidant kraft!

Dette trenger du:
1 liter fryste blåbær
1 liter vann
1 dl Sukrin gold eller honning
8 nellikspiker
2 kanelstenger
1 vaniljestang – deles på langs og skrap ut frøene
1 skive ingefær
2 stjerneanis
Saften av en klementin + skallet hvis den er økologisk

Slik gjør du:
Varm fryste blåbær og vann på middelsvarme til oppkok. Avkjøl litt, før du har blandingen i en foodprosessor. Kjør blandingen i noen minutter til en jevn blanding. Hell blandingen tilbake i kjelen og tilsett sukrin gold eller honning, krydder og klementin. La gløggen trekke i ca 20-30 minutter på laveste temperatur. Hell den på glassflasker og sett den kaldt. Holder seg godt hele julen, men den smaker så godt at den går fort unna 😉
Ønsker du å tilsette rødvin, bruker du bare 7,5 dl vann og tilsetter rødvin etter smak.

Ønsker dere mange flotte øyeblikk til nytelse i juletiden <3

 

Smil fra Bente Annie 🙂

Dette innlegget ble publisert i Blogg, Jul. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *